top of page
  • Writer's pictureMmmikser

Parfe desert u čaši sa Speculaas keksima i pekmezom od šljiva






Nutritivna vrijednost 1 porciju (ukupno oko 6 porcija )– 1 porcija iznosi oko 428 kcal

UH 51,5g

P 23,1g

M 4g



Potrebno:

200 g Speculaas keksa


Za kremu:

250 ml slatkog vrhnja

250 g grčkog jogurta

50 g šećera u prahu


Za umak od šljiva:

150 g pekmeza od šljiva

100 ml vruće vode

1 vanilin šećer po želji


Priprema:


1. U zdjeli izmiješaj slatko vrhnje i šećer u prahu. Dobro sve promiješaj kako bi dobio/la glatku kremu, ne previše čvrstu. Sada dodaj grčki jogurt i sve skupa zajedno sjedini.

2. Pripremi umak od šljiva. U manjem loncu pomiješaj pekmez od šlijiva, vodu i vanilin šećer. Kuhaj sve na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a pekmez se pomalo razvodeni kao gusti preljev.

3. Slaganje deserta u čaše. Speculaas kekse smrvi na manje komade, ili ih usitni ( ja to radim uz pomoć sjeckalice ili uzmem obićnu vrećicu za zamrzavanje te zdrobim kekse uz pomoć mlinca za kolače.) Možeš ostaviti nekoliko komada keksa čitave za dekoraciju. Pripremi 6 desertnih čaša, na dno svake stavite sloj kreme uz pomoć šprice za kreme, zatim sloj smrvljenih keksa te na kraju 1-2 žlice preljeva od šljiva, zapravo je nebitan redoslijed slaganja važno je samo da se svi sastojci iskoriste i ravnomjerno rasporede.

4. Desert ukrasi mrvicama keksa, cijelim Speculaas keksima i prelij s još malo umaka od šljiva. Desert je spreman za posluživanje i konzumaciju, ili ga jednostavno stavi u hladnjak pa konzumiraj kada želiš.




17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page