top of page
  • Writer's pictureMmmikser

Carski drobljenac - Kaiserschmarrn

Updated: Nov 16, 2022

Kajzeršmarn (Kaiserschmarrn) je tradicionalni Austrijski recept koji se može jesti i u ovoj proteinskoj verziji. Ja sam ga pronašla na jednom instagram profilu i baš mi se svidio pa ga dijelim s vama.




Nutritivna vrijednost 1 porciju (ukupno 2 porcije) – 1 porcija iznosi oko 500 kcal

UH 67,4g

P 15,2g

M 25,1g



Potrebno ( za 2 porcije ) :


3 jaja

100 g običnog glatkog ili oštrog brasna

20 g whey proteina od vanilije (ili još 20 g brašna)

1 vanilin sećer (ili malo arome vanile)

130 ml mlijeka

10g maslaca (za tavu)

3 pune žlice šećera


Postupak:


Odvojiti bjelanjke od žutannjaka, u bjelanjke dodati malo šećera i sve dobro umutiti u čvrst snijeg. U drugu posudu umutiti žutanjke, brašno, protein, mlijeko, vanilin secer /eritrit dok se svi sastojci ne sjedine, a potom toj smjesi dodavati žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka. Mješaj polako žlicom ili špatulom da smjesa ostane prozračna i lagana.

Kada si napravila/o smesu, u tavu stavi maslac da se otopi i onda izlij smjesu. Bitno je da temperatura na kojoj se grije tava bude niska kako ne bi dno smjese zagorjelo.


Smjesu podjeli na cetiri kocke, i onda ih okreni Ne treba da bude nista savršeno jer ce se to kasnije svakako jos dodatno usitniti. Nakon okretanja, ostavi jos nekih 3,4 min da se i druga strana zapeće.

Kada je gotovo samo usitni vilicom ili spatulom. I to je to.


Odozgo posipaj mljeveni šećer u prahu ili eritrit, zbog dekoracije ali i dodatnog slatkog okusa😊


Odlicno ide uz kašicu od jabuke ili puding od vanilije, kao I neki džem bez secera ja sam u ovom slučaju koristila džem od jagode😊



7 views0 comments
bottom of page