top of page
  • Writer's pictureMmmikser

Top 5 najdražih namirnica iz INTERSPAR / SPAR-a




1. Smrznuto voće Spar 200 g ili 250 g (10- 15 kn)


Zašto ga kupujem baš tamo ?

Kupujem ga često. Općenito najviše uzimam njihovo ili ono iz Lidl-a. Posebno mi se sviđa to što u ponudi imaju neke vrste voća koje se u drugim dućanima ne mogu naći (sitnije borovnice i šipak odnosno nar). Sviđa mi se ta njihova ambalaža. Redovna cijena im je oko 10- 15 kuna, ovisno o kojem se voću radi, no naravno treba ih kupovati kada su na akciji. Zaista vrlo povoljno a kvalitetno voće. Ne kupujem ga ljeti, ali obavezno se opskrbim s barem 2-4 kutijice mjesečno tijekom hladnih mjeseci.


Savijet: smrznuto voće ima istu kvalitetu kao i svježe, tako da ga svakako treba konzumirati što češće, po mogućnosti svakodnevno, kako bi tijelo opskrbili vitaminima, mineralima i vlaknima. Smrznuto voće može kao i svježe poslužiti za izradu domaćeg voćnog jogurta, voćnog smoothie-a, ukusnih kolača, slastica ili pekmeza/ džema. Možemo biti zadovoljni jer imamo toliko izbora u bilo koje doba godine.






2. Kokosova mast Spar 200 g 10 kn



Zašto ju kupujem baš tamo ?


Kupujem ju tamo jer mi ponekad usfali malo kokosovog ulja za izradu kolača ili slastica, ali i za prženje i pečenje. Ja sam inače jaaako veiliki fan Nutrigold-ovih ulja, ali pošto stvarno nastojim naručivati/kupovati proizvode na akcijama onda mi je ovo super opcija ako baš baš ostanem pri kraju sa zalihama. Kvaliteta mu je odlična. Ova mast je rafinirana, bijele je boje nema miris i okus kokosa. Probala sam i Zvijezdinu kokosovu mast (250g), dobra je, ali nekako mi je ova SPAR-ova puno draža- zbog cijene i kutijice. Ova kokosova mast je za razliku od kokosovog ulja ipak nešto tvrđa (jer ju čuvaju u hladnjaku). Naravno da su u pitanju samo dva alternativna naziva :D . Možete ju naći na mliječnom odjelu pored maslaca. Usput, nisam primjetila da itko drugi od supermarketa, osim Spara ima kokosovu mast u ponudi po takvoj cijeni, tako da, bravooo! :)


Savijet:

Super je za prženje i pečenje. Biljna ulja često nisu dovoljno otporna na visokim temperaturama. Nije preporučljivo da se baš savako ulje koristi za prženje jer svako ima drugačiju točku dimljenja. Kokosova mast može podnjeti visoke temperature i zbog toga je puno bolji odabir od ostalih.





3. Brašno TIP 0 DESPAR PREMIUM 1kg oko 12 kn


Zašto ga kupujem baš tamo ?

Najdraže mi je od kad sam sa njime probala napraviti svoj prvi sourdough kruh. Ono je zaslužno za one lijepe rupice u kruhu jer sadrži više proteina od ostalih. Naime, za izradu kruha koji će imati veće rupe potrebno je koristiti brašno s većim udjelom proteina jer ono može podnjeti veću hidraciju. Kruh je od njega veći i rekla bih lakši/prozračniji. Ukoliko želiš saznati nešto više o izradi takvog kruha slobodno googlaj i prati upute nekoga tko je majstor u tome. Sourdough kruh je 1000x bolji od svih kupovnih i domaćih kruhova koje sam isprobala i stvarno sam sretna jer sam ga uspjela napraviti sa ovim brašnom.


Savijet:

Ovo je stvarno kvalitetno brašno, te preporučam da ga koristiš samo za izradu kruha ili nekih tijesta.






4. Kokice


Zašto ih kupujem baš tamo ?


Zapravo je nebitno, ovakve se kokice mogu naći posvuda. Ove za mikrovalnu su mi baš drage, povoljne, okus mi odgovara, imaju čak i light verziju te sadrže manje soli. Bitno je da mi ne „izgore“ usta od količine soli, a neki proizvođači zbilja znaju pretjerat s time. Tamo kupujem i običan kukuruz kokičar marke EuroCompany koji mi je naajbolji od svih koje sam isprobala. Vjerujte mi, razlika je kvaliteti zrna, neke kokice znaju biti jako žilave jer im kvaliteta zrna nije dobra, ove uzimam jer ih ubacujem u za stroj za kokice i stvarno su najbolje lagane i hrskave. Kokice su moja ovisnost. Najdraže od svih grickalica. Doslovce bih mogla preživljavat na njima. Spar ima super ponudu raznih S-budget grickalica i slatkiša ali trudim se ne zadržavat se dugo na tom odjelu :D .

Savijet:

Nemam nikakav poseban savijet. Otvori vrećicu, i pojedi ih primjerice (kao ja) za vrijeme googlanja i pregledavanja trailera filmova, jer zašto bi one dočekale početak filma. :P








5. Čokoladne kapljice SPAR - Schoko-Tröpfchen Zartbitter 100g i ostali dodaci za kolače


Zašto ih kupujem baš tamo ?


Za izradu kolačića i slastica uvijek biram samo kvlitetne sastojke. Čokoladne kapljice su uvijek u njihovoj ponudi. Lidl ih ubaci samo za vrijeme blagdana. Povoljne su. Kvalitetne su. Stvarno imaju jako dobru ponudu razno raznih čokolada za kuhanje, mrvica, prženih badema, lješnjaka, aroma i ostalih dodataka za slastice.


Savijet:

Navedene čokoladne kapljice se ne rastapaju tijekom pečenja, ne šire se, ostaju u istom obliku, pa su zbog toga vrlo dobar odabir ukoliko voliš raditi razne keksiče.



488 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page